GA SAMEN MET VOG
VOOR MINDER HONGER IN GENT

Honger in Gent bestaat. Het is geen fictie, maar voor veel mensen helaas de dagelijkse realiteit.
Voedselondersteuning Gent vzw (VOG) probeert daar op verschillende manieren iets aan te doen. Maar ook u kunt helpen!

DOE EEN GIFT

Vanaf heden kan u de vereniging VOG ook steunen met een fiscaal aftrekbare gift. Hiervoor werd, op initiatief van enkele bevriende filantropen, binnen de Koning Boudewijnstichting het Fonds Vrienden van Voedselondersteuning Gent (VOG) opgericht.

Het fonds Vrienden van Voedsel Ondersteuning Gent (VOG) wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De giften vanaf 40€ per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestort bedrag (art.145/33 WIB)

Door het overschrijven van een bedrag van minimum 40€ op bankrekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met unieke gestructureerde vermelding 019/1780/00039, waarvoor u dan in de loop van volgend jaar een fiscaal attest ontvangt van de KBS, krijgen wij bijkomende middelen om met vzw VOG nog meer efficiënt en gestructureerd de nodige hulp te bieden in de strijd tegen armoede in de eigen stad. Dank zij uw bijdrage wordt dan ook in Gent het basis Rotary ideaal van dienstbaarheid verder uitgebouwd.

KOM NAAR ONZE JAARLIJKSE ‘WIJNSE FEESTEN’

De Gentse Rotary- en Rotaract-clubs organiseren elk jaar een wijn-evenement. De winst van dat evenement – met een wijnbeurs, een master class wijnproeven en de verkoop van food- en winecheques – gaat integraal naar Voedselondersteuning Gent vzw.

De 15e editie van het wijnweekend ging door op 12 en 13 oktober 2019 in de CIAC-garage te Ledeberg. 

De 16e editie van wat vanaf dit jaar de ‘WIJNSE FEESTEN’ zullen zijn, gaat door in het weekend van 24 en 25 oktober 2020 op dezelfde locatie. SAVE THE DATE: Meer info vindt u op www.wijnse-feesten.be 

Wie er niet bij was in 2019 kan VOG vzw alsnog steunen via de aankoop van de food- en winecheques. Deze cheques ten voordele van VOG vzw (zie hieronder) zijn ook een geschikt en zinvol geschenk voor familie en vrienden of voor bedrijfsleiders die hun personeel eens extra willen bedanken in deze Coronaperiode! Ze blijven dit jaar – gelet op de Coronacrisis – uitzonderlijk geldig tot 31 mei!!

foto wijnglazen wijnweekend

KOOP ONZE FOOD- & WINECHEQUES

De ‘food- en winecheques’ ten voordele van VoedselOndersteuning Gent vzw zijn ideaal om uzelf te verwennen of om vrienden, familieleden en kennissen mee te verrassen. Ook bedrijfsleiders die in de eindejaarsperiode nog op zoek zijn naar een attentie voor hun werknemers of een relatiegeschenk voor hun klanten vinden er mogelijk een geschikt cadeau in. Tegelijk lekker en zinvol!

De cadeaucheques kosten 10 EUR per stuk en zijn nu nog (ingevolge Coronacrisis) tot en met 31 mei 2020 (ipv 30 april) te gebruiken bij een van de onderstaande deelnemende handelszaken:

Alhambra
Vin’arte
Wijnen Lybaert
Wijnen Van den Bussche
Vitis Vin
Stefaan Van Den Abeele
Kazen G.Schollaert
Zuiver op de Graat
Luc Fijngebak

Aanvragen kan heel eenvoudig door het onderstaande formulier in te vullen en op ‘Verzenden’ te klikken. We nemen dan zelf contact met u op voor de verdere afhandeling.

VOG vzw dankt u voor uw steun. Samen gaan we voor minder honger in Gent!

NEEM VOG OP ALS GOEDE DOEL
IN UW TESTAMENT OF ORGANISEER EEN ACTIE TIJDENS DE WARMSTE WEEK

Wilt u ook als u er niet meer bent, een organisatie die u geraakt heeft tijdens uw leven blijven steunen? Dat kan door een goed doel op te nemen in uw testament:

  • via een legaat (een gift bij testament van het geheel of een deel van uw vermogen) kunt u Voedselondersteuning Gent vzw (en andere goede doelen) aanduiden als erfgenaam. Legaten zijn voor VOG vzw interessant. Als erkende vzw betalen wij minder erfbelasting of successierecht dan andere categorieën erfgenamen en houden wij netto dus veel over van het bedrag dat u ons nalaat.

In de praktijk is elke situatie anders. Belangrijke vragen zijn bijv. of u al dan niet reservataire erfgenamen hebt (kinderen, echtgenoot) en welk deel van uw vermogen u in verhouding wilt geven aan het goede doel en aan anderen.

Hebt u vragen over schenken en nalaten aan een goed doel?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We behandelen uw vraag om inlichtingen altijd met de nodige discretie en komen indien gewenst graag bij u langs.

Uw notaris is hoe dan ook het best geplaatst om u deskundig advies te geven in deze soms complexe juridische materie. Bespreek met hem of haar dat u eraan denkt om Voedselondersteuning Gent vzw (of een ander goed doel) op te nemen in uw nalatenschap.