GA SAMEN MET VOG
VOOR MINDER HONGER IN GENT

Honger in Gent bestaat. Het is geen fictie, maar voor veel mensen helaas de dagelijkse realiteit.
Voedselondersteuning Gent vzw (VOG) probeert daar op verschillende manieren iets aan te doen.

U kunt lid worden van VOG door 10€ te storten op rekeningnummer BE41 89051405 9110 van vzw VOG (met de vermelding:  lidgeld )

Maar u kunt ook helpen!

DOE EEN GIFT

Vanaf heden kan u de vereniging VOG ook steunen met een fiscaal aftrekbare gift. Hiervoor werd, op initiatief van enkele bevriende filantropen, binnen de Koning Boudewijnstichting het Fonds Vrienden van Voedselondersteuning Gent (VOG) opgericht.

Het fonds Vrienden van Voedsel Ondersteuning Gent (VOG) wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. 

Door het overschrijven van een bedrag van minimum 40€ op bankrekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met unieke gestructureerde vermelding 019/1780/00039, waarvoor u dan in de loop van volgend jaar een fiscaal attest ontvangt van de KBS, krijgen wij bijkomende middelen om met vzw VOG nog meer efficiënt en gestructureerd de nodige hulp te bieden in de strijd tegen armoede in de eigen stad. Dank zij uw bijdrage wordt dan ook in Gent het basis Rotary ideaal van dienstbaarheid verder uitgebouwd.

Hier de rechtstreekse link naar de donatie pagina : https://donate.kbs-frb.be/actions/FFO-VoedselOndersteuningGent?lang=nl_NL

MATERIËLE GIFT

Naast gelddonaties kunt u bij VOG vzw ook terecht voor materiële giften. Omdat VOG vzw al zestien jaar samenwerkt met organisaties die zich ook inzetten tegen armoede kunt u bij ons terecht om kleren, speelgoed, materiaal… te doneren. VOG vzw contacteert dan de organisatie die deze spullen inzamelt en verdeelt.

Als u uw spullen een tweede kans wil geven, contacteer VOG vzw en wij zorgen ervoor dat uw giften bij de juiste personen terecht komen.

Zo steekt u iedereen een hart onder de riem.

KOM NAAR ONZE JAARLIJKSE ‘WIJNSE FEESTEN’

De Gentse Rotary- en Rotaract-clubs organiseren elk jaar een wijn-evenement. De winst van dat evenement – met een wijnbeurs, een master class wijnproeven en de verkoop van food- en winecheques – gaat integraal naar Voedselondersteuning Gent vzw.

De eerstvolgende editie van deze ‘WIJNSE FEESTEN’, gaat door op 12 en 13 oktober 2024 in de garage CIAC – Brusselsesteenweg 506 – 9050 Ledeberg – Binnenkort meer info op https://wijnse-feesten.be

De food- en winecheques zijn een geschikt en zinvol geschenk voor familie en vrienden of voor bedrijfsleiders die hun personeel eens extra willen bedanken ! Een mooi geschenk voor alle feestdagen van het jaar!!!

foto wijnglazen wijnweekend

KOOP ONZE FOOD- EN WINECHEQUES

De ‘food- en winecheques’ (beschikbaar vanaf half oktober) ten voordele van VoedselOndersteuning Gent vzw zijn ideaal om uzelf te verwennen of om vrienden, familieleden en kennissen mee te verrassen. Ook bedrijfsleiders die in de eindejaarsperiode of op andere feestelijke momenten nog op zoek zijn naar een attentie voor hun werknemers of een relatiegeschenk voor hun klanten vinden er mogelijk een geschikt cadeau in. Tegelijk lekker en zinvol!

De cheques kosten 10 EUR per stuk en zijn tot en met 30 juni te gebruiken bij een van de onderstaande deelnemende handelszaken:

Wijnen Lybaert

– Rouseu Wijnen & Likeuren

Wijnen Van den Bussche

Vitis Vin

– Stefaan Van Den Abeele : 0475 53 96 68

– Vinoscoop

– ONA

– Parole – Winebar & Co

Kazen G.Schollaert

Zuiver op de Graat

Luc Fijngebak

Aanvragen kan heel eenvoudig door het onderstaande formulier in te vullen (Gelieve in het vak ‘Eventuele opmerkingen’ uw postadres en telefoonnummer te vermelden) en op ‘Verzenden’ te klikken. Na storting van het overeenkomstig bedrag op rekeningnummer BE50 0682 2968 5418 van vzw GIFT zullen de cheques u worden bezorgd. We nemen dan zelf contact met u op voor de verdere afhandeling.

VOG vzw dankt u voor uw steun. Samen gaan we voor minder honger in Gent!

NEEM VOG OP ALS GOED DOEL IN UW TESTAMENT 

Wilt u ook als u er niet meer bent, een organisatie die u geraakt heeft tijdens uw leven blijven steunen? Dat kan door een goed doel op te nemen in uw testament:

  • via een legaat (een gift bij testament van het geheel of een deel van uw vermogen) kunt u Voedselondersteuning Gent vzw (en andere goede doelen) aanduiden als erfgenaam. Legaten zijn voor VOG vzw interessant. Als erkende vzw betalen wij minder erfbelasting of successierecht dan andere categorieën erfgenamen en houden wij netto dus veel over van het bedrag dat u ons nalaat.

In de praktijk is elke situatie anders. Belangrijke vragen zijn bijv. of u al dan niet reservataire erfgenamen hebt (kinderen, echtgenoot) en welk deel van uw vermogen u in verhouding wilt geven aan het goede doel en aan anderen.

Hebt u vragen over schenken en nalaten aan een goed doel?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We behandelen uw vraag om inlichtingen altijd met de nodige discretie en komen indien gewenst graag bij u langs.

Uw notaris is hoe dan ook het best geplaatst om u deskundig advies te geven in deze soms complexe juridische materie. Bespreek met hem of haar dat u eraan denkt om Voedselondersteuning Gent vzw (of een ander goed doel) op te nemen in uw nalatenschap.