Loading...
VOG steunen?2019-01-01T13:47:51+00:00

GA SAMEN MET VOG
VOOR MINDER HONGER IN GENT

Honger in Gent bestaat. Het is geen fictie, maar voor veel mensen helaas de dagelijkse realiteit.
Voedselondersteuning Gent vzw (VOG) probeert daar op verschillende manieren iets aan te doen. Maar ook u kunt helpen!

DOE EEN GIFT

Vergeef ons de flauwe woordspeling, maar in de strijd tegen honger helpen wel degelijk alle “beetjes”.
Door een bedrag over te maken op rekeningnummer BE41 8905 1405 9110 – hoe groot of hoe klein ook – helpt u wel degelijk mee een verschil te maken in het leven van heel wat mensen in Gent.

Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan zeker de pagina “Wat doet VOG?” nog eens rustig door.
U kunt ervan op aan dat uw centen integraal ten goede komen aan onze acties.

Voorlopig heeft VOG vzw nog geen erkenning om fiscale attesten af te leveren. We werken er hard aan om daar verandering in te brengen, maar de procedure is vrij omslachtig en eerlijkheidshalve vestigen we er dan ook uw aandacht op dat giften vanaf veertig euro op dit moment nog niet fiscaal aftrekbaar zijn. Laat u dat echter niet tegenhouden… Bij voorbaat dank voor uw gul en zinvol gebaar!

KOM NAAR ONS JAARLIJKSE WIJNWEEKEND

De Gentse Rotary- en Rotaract-clubs organiseren elk jaar een wijnweekend. De winst van dat evenement – met een wijnbeurs, een wijnveiling en de verkoop van wijncheques – gaat integraal naar Voedselondersteuning Gent vzw.

De recentste editie van het wijnweekend vond plaats op 13 en 14 oktober 2018 in de CIAC-garage te Ledeberg. Meer info vindt u op wijnweekendgent.be

Hopelijk mogen we volgend jaar ook u verwelkomen als een van onze gasten?
Of bent u normaal “vaste klant” op het wijnweekend en kon u er dit jaar door omstandigheden niet bij zijn?

Niet getreurd. U kunt VOG vzw alsnog steunen via de aankoop van wine- & foodcheques. De de wine- en foodcheques ten voordele van VOG vzw (zie hieronder) zijn ook een geschikt en zinvol eindejaarsgeschenk voor familie en vrienden of voor bedrijfsleiders die hun personeel eens extra willen bedanken!

foto wijnglazen wijnweekend

KOOP ONZE WINE- & FOODCHEQUES

De ‘wine & food-cheques’ ten voordele van VoedselOndersteuning Gent vzw zijn ideaal om uzelf te verwennen of om vrienden, familieleden en kennissen mee te verrassen. Ook bedrijfsleiders die in de eindejaarsperiode nog op zoek zijn naar een attentie voor hun werknemers of een relatiegeschenk voor hun klanten vinden er mogelijk een geschikt cadeau in. Tegelijk lekker en zinvol!

De cadeaucheques kosten 10 EUR per stuk en zijn nog tot en met 30 april 2019 te gebruiken bij een van de onderstaande deelnemende handelszaken:

Alhambra
Vin’arte
Wijnen Lybaert
Wijnen Van den Bussche
Vitis Vin
Stefaan Van Den Abeele
Kazen G.Schollaert
Zuiver op de Graat
Luc Fijngebak

Aanvragen kan heel eenvoudig door het onderstaande formulier in te vullen en op ‘Verzenden’ te klikken. We nemen dan zelf contact met u op voor de verdere afhandeling.

VOG vzw dankt u voor uw steun. Samen gaan we voor minder honger in Gent!

NEEM VOG OP ALS GOEDE DOEL
IN UW TESTAMENT

Wilt u ook als u er niet meer bent, een organisatie die u geraakt heeft tijdens uw leven blijven steunen? Dat kan door een goed doel op te nemen in uw testament:

– via een legaat (een gift bij testament van het geheel of een deel van uw vermogen) kunt u Voedselondersteuning Gent vzw (en andere goede doelen) aanduiden als erfgenaam. Legaten zijn voor VOG vzw interessant. Als erkende vzw betalen wij minder erfbelasting of successierecht dan andere categorieën erfgenamen en houden wij netto dus veel over van het bedrag dat u ons nalaat.

– via een duolegaat, waarbij u een bedrag of een goed nalaat aan één of meerdere personen, al dan niet wettelijke erfgenamen, en een andere som of goed aan een goed doel. Dat goede doel moet dan naast de eigen erfbelasting of successierecht ook de erfbelasting of het successierecht van de andere legatarissen betalen. Goede doelen betalen in België lagere successietarieven, waardoor er van het totale bedrag dat u nalaat veel minder naar de staat gaat. Zo blijft er meer over om te verdelen, zowel voor uw wettelijke erfgenamen als voor het goede doel. Een win-winsituatie, dus!

In de praktijk is elke situatie anders. Belangrijke vragen zijn bijv. of u al dan niet reservataire erfgenamen hebt (kinderen, echtgenoot) en welk deel van uw vermogen u in verhouding wilt geven aan het goede doel en aan anderen.

Hebt u vragen over schenken en nalaten aan een goed doel?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We behandelen uw vraag om inlichtingen altijd met de nodige discretie en komen indien gewenst graag bij u langs.

Uw notaris is hoe dan ook het best geplaatst om u deskundig advies te geven in deze soms complexe juridische materie. Bespreek met hem of haar dat u eraan denkt om Voedselondersteuning Gent vzw (of een ander goed doel) op te nemen in uw nalatenschap.